dinsdag 13 februari 2018

De verschillende banen bij een online marketing bureau


De verschillende banen bij een online marketing bureau

Een online marketing bureau bestaat uit online marketeers. Veel mensen weten niet heel veel van de wereld van online marketing en kunnen zich dus niet precies voorstellen wat het precies inhoudt en welke verschillende rollen zich bevinden binnen het online marketing bureau. Maar er zijn uiteraard wel verdelingen en de ene baan is de andere niet. Een marketeer kan niet automatisch ook webdesign maar andersom ook niet. Hier onder een korte beschrijving van wat rollen bij een online marketing bureau.

Marketeer

De marketeer is de meest veelzijdige rol in een online marketing bureau. Hij zet de lijntjes uit en bepaalt de algehele strategie voor een nieuwe klant. De marketeer heeft als het ware het overzicht over het geheel, en weet genoeg van de andere werkzaamheden om aan te kunnen geven wat er moet gebeuren en hoe dat moet gebeuren.

SEO specialist

SEO is een ander woord voor zoekmachine optimalisatie, of beter gezegd, een afkorting. Zoekmachine optimalisatie is het gebied dat zich bezighoudt met het trekken van bezoekers via zoekmachines. Het aantrekken van bezoekers is super belangrijk voor elke online website omdat er zonder bezoekers ook geen winst gemaakt kan worden.

Webdesigner

De webdesigner is, zoals het al een beetje gezegd wordt, degene die zich bezighoudt met het ontwerpen en maken van websites. Soms brengt hij verbeteringen aan de huidige website aan, soms kan de webdesigner het best een geheel nieuwe website maken. Dit wordt bepaald in overleg met de klant, de SEO specialist en de marketeer.

Conversie optimalisatie specialist

Conversie optimalisatie is een ander deel van online marketing dat minstens even belangrijk is als de vorige genoemde onderdelen. Waar de zoekmachine optimalisatie expert zich bezighoudt met het binnenhalen van klanten houdt de conversie optimalisatie specialist zich bezig met het zorgen dat deze klanten ook daadwerkelijk iets kopen of zich inschrijven op de website.

Al deze experts werken bij een online marketing bureau samen om de website van de klant zo goed mogelijk te laten werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten