dinsdag 28 mei 2019

Voordelen van videomarketing


Steeds meer bedrijven gebruiken video in hun marketingmix. Dit is goed nieuws voor een animatiestudio. Vooral omdat veel bedrijven gebruik willen maken van een animatie in plaats van een echt filmpje. Een animatie kan veel beter beïnvloed worden en aangepast worden naar de wensen en behoeftes van een bedrijf. In dit artikel lees je meer over de voordelen van videomarketing en of een animatiestudio iets voor jouw onderneming kan betekenen.

Groeiende populariteit van video

Steeds meer mensen kijken online naar video’s. Dit gebeurt via de computer maar ook via mobiel. Dit zorgt voor een uitgelezen kans voor bedrijven om hun producten en diensten te promoten door middel van video’s. Hier komen dan ook de animatiestudio’s om de hoek kijken. Niet iedereen kan namelijk een video opnemen met echte mensen vanwege de kosten. Met behulp van een animatie kan je alsnog een boodschap overbrengen op een duidelijke manier.

Video’s zijn makkelijk te consumeren

Mensen vinden het over het algemeen prettiger om een video te kijken dan om een heel stuk tekst te lezen. Daarnaast kan je met behulp van video naast informatie ook emoties overbrengen. Dit zorgt ervoor dat een video overtuigender is dan een stuk tekst. Het belangrijkste doel van een video of animatie is het bereiken van de juiste mensen. Als je een animatie gebruikt voor interne training of informatievoorziening, dan is dit al een stuk makkelijker dan wanneer je commerciële video bij de juiste personen moet krijgen.

Verschillende soorten video’s en animaties

Voor elke doelstelling is er wel een passende video of animatie te maken. Er is geen vaste regel voor wat werkt of wat niet. Voor marketingdoeleinden kan je verschillende video’s gebruiken zoals instructievideo’s, productfilms, bedrijfsvideo’s, micro-speelfilms en portretvideo’s. Met behulp van dit soort video’s kan je de kijker meer over je bedrijf of het product of dienst leren. Daarnaast kan je met behulp van een animatievideo ook je personeel informeren over veranderingen in de organisatie van een bedrijf of tijdens een training.

Er zijn dus vele mogelijkheden voor het toepassen van video en animatie. Of je het nou intern gebruikt of om marketingdoelstellingen te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten