maandag 24 september 2018

Hoe scoor je hoger op Google?


Zoekmachine optimalisatie is een groot vakgebied dat de laatste tijd nog eens enorm aan het groeien is. De prognose is dat deze groei de komende tijd alleen maar doorgezet wordt. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe zij hoger kunnen scoren op Google en laten we er eerlijk over zijn, dit is geen makkelijke opgave. Daarom geven we hier onder wat tips om hoger te scoren op Google.

Content marketing

Een van de meest invloedrijke manieren om hoger te scoren op Google is het gebruik van content. Bij content marketing schrijf je als het ware stukken content over een bepaald onderwerp en laat je die stukken plaatsen op andere websites in ongeveer hetzelfde vakgebied. Als je dus autobanden verkoopt schrijf je een stuk ‘de beste winterbanden van 2018’ en laat je dit stuk plaatsen op een belangrijke autoblog of autowebsite.

Je content laten plaatsen

Dit is de volgende stap en kan het kan nog wel eens tegenvallen hoe makkelijk dit is. Veel mensen vergissen zich er in en denken dat ze wel even iets laten plaatsen, maar in de praktijk is dat vaak een stuk moeilijker. Grote websites gaan namelijk niet zomaar iets plaatsen maar willen alleen stukken van hoge kwaliteit plaatsen. Daarom is dit ook een vereiste voor jouw content. Als je content geen kwaliteit heeft is er voor niemand reden om jouw content te willen plaatsen.

Contact zoeken met de grote sites

Nadat je zeker weet dat je content van hoge kwaliteit is wordt het tijd om contact te zoeken met de mensen die jouw content kunnen plaatsen. Dit kan je doen door ze direct te mailen en te zeggen dat je een stuk hoogwaardige content voor ze hebt. Je kan ook hun website afspeuren op dingetjes die niet helemaal soepel lopen en daar een mailtje over sturen, en dan in dezelfde email te zeggen ‘trouwens, ik heb een stuk hoogwaardige content dat je kan plaatsen in ruil voor een link’.

Op zoek naar meer tips voor hoger scoren op Google? SAM Online marketing kan het hele proces van zoekmachine optimalisatie voor u uit handen nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten